Du behöver
- olivolja
- 1 st röd lök
- 1 st röd paprika
- 1 st vitlök
- 1 st squash grön
- 400 g pasta t ex penne
Kapris- och sardellsmör:
100 g smör
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 st sardellfiléer
Servera med:
parmesanost eller pecorinoost
Ugn: 175–200º
Gör så här
1
Häll olja i botten på en ugnsform. Tillsätt skalad och klyftad lök, paprika i bitar, hela vitlöksklyftor med skal och squashen skuren i halvmånar och bland om noga. Tillaga i ugnen medan du kokar pastan. Tillsätt pastan till såsen och blanda om.
2
Kapris- och sardellsmör: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackad vitlök, finhackade sardeller och kapris och smält på svag värme. Vid servering: Ringla såsen över pastan. Servera med riven parmesan- eller pecorinoost.