Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- chiliflakes
- rosmarin färsk eller torkad
- salsiccia italiensk rå korv
- 1 dl vitt vin
- 1.5 st tomater
- salt svartpeppar
- bladpersilja
- 400 g pasta t ex lumaconi
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpurén och fräs ett par minuter. Strö på ett par nypor chiliflakes och rosmarin (smaka er fram) och låt det fräsa ett par minuter.
2
Skär upp korvarna och smula ner köttet i grytan och låt det fräsa, ca 5 minuter. Tillsätt vinet och låt det koka in.
3
Tillsätt tomaterna och låt det småputtra, ca 20 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4
Koka pastan medan såsen puttrar på spisen.
5
Blanda pasta och tomatsås och tillsätt hackad persilja och blanda om. Servera med parmesanost.