Du behöver
- 1 dl hasselnötter
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Ugn: 175°
12 bitar
Gör så här
1
Smörj och bröa en långpanna som mäter ca 20×30 centimeter. Rosta nötterna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.
2
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält.
3
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och nötter och vispa ner i smeten.
4
Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra över kakao vid servering.