Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en långpanna som mäter ca 20×30 centimeter. Rosta nötterna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.

2
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i cho­kladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och nötter och vispa ner i smeten.

4
Grädda mitt i ugnen 18–20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra över kakao vid servering.