Jordnötskaka

Du behöver 100 g jordnötssmör 1 dl jordnötter osaltade 3 st ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Topping:...

Du behöver

  • 100 g jordnötssmör
  • 1 dl jordnötter osaltade
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Topping:

200 g jordnötssmör
75 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde

Garnera med:

jordnötter

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Smält jordnötssmöret i en kastrull och låt det svalna. Hacka jordnötterna grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i sme­ten tillsammans med jordnötter, jordnötssmör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Låt kallna.

2
Topping: Vispa jordnötssmör och rumsvarmt smör fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och grädde, och vispa till en fast smet. Bred eller spritsa smeten på kakan. Garnera med jordnötter.

Scroll to Top