Du behöver
- 100 g jordnötssmör
- 1 dl jordnötter osaltade
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
Topping:
200 g jordnötssmör
75 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde
Garnera med:
jordnötter
Ugn: 200°
10 bitar
Gör så här
1
Smält jordnötssmöret i en kastrull och låt det svalna. Hacka jordnötterna grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten tillsammans med jordnötter, jordnötssmör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Låt kallna.
2
Topping: Vispa jordnötssmör och rumsvarmt smör fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och grädde, och vispa till en fast smet. Bred eller spritsa smeten på kakan. Garnera med jordnötter.