Du behöver
- 4 st kotletter små
- salt peppar
- olja till stekning
- 0.5 dl sötmandel hackad
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk ingefära riven färsk
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk curry gärna madras
- 2 tsk rapsolja
- 0.5 dl buljong av tärning
- 100 g sockerärter
- 2 st tomater
Garnera med:
koriander eller persilja
Servera med:
ris
tomat
citronklyftor eller limeklyftor
Gör så här
1
Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida. Ta upp och håll dem varma.
2
Mixa mandel, hackad lök och vitlök, ingefära, gurkmeja och curry. Det får gärna vara grovhackat.
3
Hetta upp oljan i stekpanna och rör i mandelblandningen och stek 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i kotletterna och koka ihop i 3–4 minuter.
4
Koka sockerärterna i saltat vatten i 2 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Servera med sockerärter tomatklyftor, ris och limeklyftor.