Du behöver

  • 4 st kotletter små
  • salt peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl sötmandel hackad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry gärna madras
  • 2 tsk rapsolja
  • 0.5 dl buljong av tärning
  • 100 g sockerärter
  • 2 st tomater

Garnera med:

koriander eller persilja

Servera med:

ris
tomat
citronklyftor eller limeklyftor

Gör så här

1
Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida. Ta upp och håll dem varma.

2
Mixa mandel, hackad lök och vitlök, ­ingefära, gurkmeja och curry. Det får gärna vara grovhackat.

3
Hetta upp oljan i stekpanna och rör i mandelblandningen och stek 2–3 minuter under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i kotletterna och koka ihop i 3–4 minuter.

4
Koka sockerärterna i saltat vatten i 2 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Servera med sockerärter tomatklyftor, ris och limeklyftor.