Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk soja
  • 0.5 dl mjölk
  • salt peppar
  • rapsolja och smör till stekning

Äppelsky:

5 dl äppelmust eller juice

Nöt- och äppelsallad:

200 g gröna bönor
3 st äpple
100 g sallad späd
2 msk olja t ex nöt
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
50 g hasselnötskärnor

Servera med:

potatis rostad

Gör så här

1
Blanda färs, mjöl, soja och mjölk och ­forma till fyra biffar. Salta och peppra. Bryn biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör och olja. Stek klart biffarna på låg värme, ca 12 minuter. Ta upp biffarna och håll dem varma.

2
Äppelsky: Häll av stekfettet och häll i ­äppelmust. Koka ihop tills hälften återstår. Den ska bli som sirap i konsistensen. Smaka av med salt och peppar. Häll skyn över biffarna vid servering.

3
Nöt- och äppelsallad: Ansa bönorna och koka dem i saltat ­vatten, 6 minuter. ­Spola dem kalla i en sil. Klyfta äpplena och skär bort kärnhuset. Skölj salladen. Blanda äpple, sallad och bönor. Vispa samman olja, och vinäger, och smaka av med salt och peppar. Blanda den med ­salladen och strö över nötterna. Servera med rostad potatis.