Du behöver

  • 2 st kycklingfilé
  • salt peppar
  • curry
  • rapsolja till stekning
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st broccoli
  • 1 st chilipeppar

Marinerade morötter:

3 st morötter
1 dl ättiksprit 12
1 dl strösocker
4 skiva färsk ingefära

Servera med:

ris

Gör så här

1
Banka ut kycklingfiléerna. Salta och peppra och låt köttet vila.

2
Fräs curryn i en stekpanna med lite olja. Skala och skär löken i ringar och stek på låg värme i oljan. Ta upp löken och stek kycklingen i 1–2 minuter per sida på hög värme. Stek klart kycklingen på medelvärme. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Ta upp kycklingen och håll den varm, t ex på en tallrik över riset.

3
Dela broccolin i små buketter och stek ett par minuter i stekpannan i lite olja.

4
Marinerade morötter: Skala morötterna och skiva dem tunt, ­gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker och skivad ingefära och häll över morotsskivorna.

5
Lägg upp kyckling, lök, broccoli och chili (efter smak) skuren i ringar. Servera med och ris.