Du behöver
- 2 st kycklingfilé
- salt peppar
- curry
- rapsolja till stekning
- 2 st schalottenlökar
- 1 st broccoli
- 1 st chilipeppar
Marinerade morötter:
3 st morötter
1 dl ättiksprit 12
1 dl strösocker
4 skiva färsk ingefära
Servera med:
ris
Gör så här
1
Banka ut kycklingfiléerna. Salta och peppra och låt köttet vila.
2
Fräs curryn i en stekpanna med lite olja. Skala och skär löken i ringar och stek på låg värme i oljan. Ta upp löken och stek kycklingen i 1–2 minuter per sida på hög värme. Stek klart kycklingen på medelvärme. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Ta upp kycklingen och håll den varm, t ex på en tallrik över riset.
3
Dela broccolin i små buketter och stek ett par minuter i stekpannan i lite olja.
4
Marinerade morötter: Skala morötterna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker och skivad ingefära och häll över morotsskivorna.
5
Lägg upp kyckling, lök, broccoli och chili (efter smak) skuren i ringar. Servera med och ris.