Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st pumpa 900 g
- 2 st morötter
- 1 msk flytande margarin
- 1 msk currypasta röd
- 1 l grönsaksbuljong av tärning
- 1 st kokosmjölk 165 ml
- 150 g ärter blötlagda gula
- 2 st lagerblad
- 1/2–1 msk vitvinsvinäger
- salt peppar
Garnera med:
kokosflingor
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Skär bort skalet och tärna pumpaköttet. Skala och skiva morötterna.
2
Hetta upp margarinet i en gryta. Rör ner currypastan. Fräs lök, vitlök, morötter och pumpa ett par minuter.
3
Tillsätt buljong, kokosmjölk, gula ärter och lagerblad och låt småkoka under lock, ca 90 minuter, eller tills ärterna är mjuka.
4
Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rosta kokosflingorna och strö det över soppan. Servera med fullkornsbröd.