Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st pumpa 900 g
  • 2 st morötter
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 l grönsaksbuljong av tärning
  • 1 st kokosmjölk 165 ml
  • 150 g ärter blötlagda gula
  • 2 st lagerblad
  • 1/2–1 msk vitvinsvinäger
  • salt peppar

Garnera med:

kokosflingor

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pumpan och gröp ur kärnorna. Skär bort skalet och tärna pumpaköttet. Skala och skiva morötterna.

2
Hetta upp margarinet i en gryta. Rör ner currypastan. Fräs lök, vitlök, morötter och pumpa ett par minuter.

3
Tillsätt buljong, kokosmjölk, gula ärter och lagerblad och låt småkoka under lock, ca 90 minuter, eller tills ärterna är mjuka.

4
Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rosta kokosflingorna och strö det över ­soppan. Servera med fullkornsbröd.