Du behöver

  • 2 st potatis kokta
  • 200 g halloumiost
  • 200 g broccoli
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Gurksås:

10 cm gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

sötpotatis sallad

Gör så här

1
Grovriv potatis och ost. Finhacka broccolin, gärna i matberedare, och blanda med potatis, ost, uppvispat ägg och mjöl.

2
Krydda med salt och peppar och forma små biffar. Stek i smör i stekpanna 3–4 minuter per sida.

3
Gurksås: Riv gurkan på grova sidan på rivjärnet och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera till ­biffarna med sallad och rostad sötpotatis.