Du behöver
- 2 st burkar kikärter kokta, à 400 g
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk majsstärkelse
- 1 st ägg
- 1 tsk spiskummin malen
- citron rivet skal
- 0.5 dl hackad mynta
- smör eller margarin till stekning
Gör så här
1
Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2
Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
3
Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet.
4
Smaksätt den med spiskummin, citronskal och mynta.
5
Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
6
Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme.