Du behöver

  • 2 st burkar kikärter kokta, à 400 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 st ägg
  • 3 st tomater soltorkade
  • olja i
  • 2 st salladslökar
  • 2 krm paprikapulver
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1
Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.

2
Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.

3
Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet.

4
Hacka soltorkade tomater fint och ­strimla salladslöken. Rör ner i smeten tillsammans med paprikapulver.

5
Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.

6
Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme.