Du behöver
- 2 st burkar kikärter kokta, à 400 g
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk majsstärkelse
- 1 st ägg
- 3 st tomater soltorkade
- olja i
- 2 st salladslökar
- 2 krm paprikapulver
- smör eller margarin till stekning
Gör så här
1
Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2
Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
3
Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet.
4
Hacka soltorkade tomater fint och strimla salladslöken. Rör ner i smeten tillsammans med paprikapulver.
5
Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
6
Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme.