Du behöver
- 75 g linser
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 1 st bladselleri stjälk
- chilipeppar ev 1 tsk hackad röd
- 1 msk olivolja
- 1 st tomater 400 g
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk oregano torkad
- 1 dl buljong av tärning
- salt peppar
Garnera med:
oregano basilika eller persilja
Servera med:
150 g pasta t ex tagliatelle
parmesanost
sallad
Gör så här
1
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av i en sil.
2
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Tärna bladsellerin. Hetta upp oljan i en gryta och fräs alltsammans, 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ev hackad chili, oregano och buljong och småkoka under lock, ca 15 minuter.
3
Koka pastan. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt de kokta linserna. Blanda pastan med tomatsåsen och strö över örter. Servera med parmesanost och sallad.