Pasta med tomatsås

Du behöver 75 g linser 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 1 st bladselleri stjälk chilipeppar ev 1 tsk hackad röd...

Du behöver

  • 75 g linser
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st bladselleri stjälk
  • chilipeppar ev 1 tsk hackad röd
  • 1 msk olivolja
  • 1 st tomater 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk oregano torkad
  • 1 dl buljong av tärning
  • salt peppar

Garnera med:

oregano basilika eller persilja

Servera med:

150 g pasta t ex tagliatelle
parmesanost
sallad

Gör så här

1
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av i en sil.

2
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Tärna bladsellerin. Hetta upp oljan i en gryta och fräs alltsammans, 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ev hackad chili, oregano och buljong och små­koka under lock, ca 15 minuter.

3
Koka pastan. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt de kokta linserna. Blanda pastan med tomatsåsen och strö över örter. Servera med parmesanost och sallad.

Scroll to Top