Höstsoppa med tryffelolja

Du behöver 1 st gul lök 3 st potatis 200 g rotselleri 2 msk smör 8 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 dl vispgrädde 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st potatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st stora vita bönor 400 g
  • salt peppar
  • tryffelolja ca 1 msk

Topping:

200 g champinjoner
1 msk smör
0.5 dl persilja

Gör så här

1
Skala och hacka lök och potatis. Skala rotsellerin och tärna den fint. Fräs lök, potatis och rotselleri utan att det får färg i en gryta med smör.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter . Mixa soppan slät.

3
Rör i grädde och väl sköljda bönor och koka upp. Späd med vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt, ­peppar och tryffelolja.

4
Topping: Ansa och skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Toppa soppan med svamp. Strö över persilja och ringla eventuellt över lite extra tryffelolja vid servering.

Scroll to Top