Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st potatis
- 200 g rotselleri
- 2 msk smör
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 st stora vita bönor 400 g
- salt peppar
- tryffelolja ca 1 msk
Topping:
200 g champinjoner
1 msk smör
0.5 dl persilja
Gör så här
1
Skala och hacka lök och potatis. Skala rotsellerin och tärna den fint. Fräs lök, potatis och rotselleri utan att det får färg i en gryta med smör.
2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter . Mixa soppan slät.
3
Rör i grädde och väl sköljda bönor och koka upp. Späd med vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
4
Topping: Ansa och skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Toppa soppan med svamp. Strö över persilja och ringla eventuellt över lite extra tryffelolja vid servering.