Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st potatis
- 200 g broccoli
- 1 msk flytande margarin
- 5 dl grönsaksbuljong av tärning
- salt peppar
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 50 g sötmandel
Ostbröd:
2 skiva fullkornsbröd
1 dl riven ost
paprikapulver
Garnera med:
mandel hackad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Dela broccolin i mindre buketter och tärna broccolistjälken.
2
Fräs lök, vitlök, potatis och den tärnade broccolistjälken (inte buketterna) utan att det får färg i en gryta med margarin. Tillsätt buljong, salt och peppar, och koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter
3
Mixa soppan slät. Lägg i broccolibuketterna och koka i ca 3 minuter.
4
Rosta mandlarna i torr stekpanna. Hacka dem grovt och strö i soppan vid servering.
5
Ostbröd: Fördela osten på brödskivorna och strö på paprikapulver. Tillaga i ugnen tills de fått fin färg. Dela bröden i snibbar och servera till soppan.