Paj med savojkål

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 0.5 dl grahamsmjöl 150 g smör 1 st ägg Fyllning: 400 g savojkål 1 st gul lök 1 msk...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
150 g smör
1 st ägg

Fyllning:

400 g savojkål
1 st gul lök
1 msk rapsolja
75 g fläsk tärnat
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk
salt peppar
1 msk oregano torkad
6 st körsbärstomater

Ugn: 200°

6 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smöret i tärningar och ägg till en deg, gärna i matberedaren. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Dela savojkålen i bitar och mixa den till ett ganska fint hack. Skala och hacka löken och fräs lök och kål tills det är mjukt i en stekpanna med olja. Ta upp och lägg i pajformen. Fräs fläsket i stekpannan tills det börjar få färg. Ta upp och lägg i formen. Strö över ost.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano, och häll i formen. Lägg på delade tomater. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.

Scroll to Top