Havets Wallenbergare med romsås

Du behöver 450 g lax- och torskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 st ägg 1 msk skaldjursfond 2.5 dl matlagningsgrädde 2 dl ströbröd...

Du behöver

  • 450 g lax- och torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk skaldjursfond
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Romsås:

2 dl gräddfil
2 msk stenbitsrom röd
2 msk dill klippt
1 tsk honung
salt peppar

Servera med:

potatis kokt
ärter kokta gröna
citron

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt ägg, fond och grädde i en jämn stråle under maskinens gång.

2
Forma färsen till 8 biffar med vattensköljd hand och sked. Vänd biffarna i ströbröd och lägg dem på smörpapper.

3
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör och rapsolja, 3–4 minuter per sida.

4
Romsås: Blanda gräddfil, stenbitsrom, dill och honung. Salta och peppra. Servera med kokt potatis, kokta gröna ärter och citronklyftor.

Scroll to Top