Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st timjan kruka
- 1 kg rostas
- salt peppar
- 25 g smör
- 1 st citron rivet skal
Sås:
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
1 msk maizena redning
Ugn: 150°
Gör så här
1
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Hacka hälften av timjanen grovt. Krydda köttet runt om med salt och peppar.
2
Bryn vitlöksklyftorna i en stekpanna med smör. Lägg i köttet och bryn det runt om. Strö över timjan och citronskal.
3
Stick in en köttermometer. Ös köttet med stekskyn och tillaga det klart i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Ta upp köttet ur pannan och låt det vila i 10 minuter innan det skivas. Garnera med resten av timjanen.
4
Sås: Koka ur stekpannan med vattnet. Tillsätt grädde, fond, soja och senap och koka upp. Red av och koka i 4 minuter. Smaka av med salt och peppar.