Chokladrulle med lingonkräm

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 0.75 dl potatismjöl 3 msk kakao 1 tsk bakpulver Lingonkräm: 200 g smör rumsvarmt 4 dl florsocker...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Lingonkräm:

200 g smör rumsvarmt
4 dl florsocker
3 msk lingonpulver eller lingonsylt

Chokladfrosting:

25 g smör
2 dl florsocker
3 msk kakao
1 msk mjölk
1 st äggvita

Garnera med:

grädde
lingon finns i frysdisken

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ner kakaoblandningen i äggvispet.

2
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och lossa bakplåtspappret. Låt kakan kallna under plåten.

3
Lingonkräm: Rör smöret smidigt. Rör i florsocker och lingonpulver. Bred försiktigt krämen på bottnen. Rulla ihop kakan från långsidan och lägg den med skarven ner.

4
Chokladfrosting: Smält smöret i en kastrull. Rör i florsocker, kakao och mjölk. Låt svalna. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i frostingen och bred över rullen. Garnera med vispad grädde och lingon.

Scroll to Top