Kanelkaka

Du behöver 4 st ägg 2 dl strösocker 2.5 tsk bakpulver 1.5 msk kanel 3.5 dl vetemjöl 150 g smör 1.25 dl vatten 1 dl...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 1.5 msk kanel
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1.25 dl vatten
  • 1 dl ljus sirap

Garnera med:

florsocker

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda bakpulver, kanel och mjöl. Smält smöret och tillsätt vattnet.

2
Vänd ner mjölblandningen, smörblandningen och sirap i ägg och sockersmeten, och blanda försiktigt till en smet. Häll smeten i en smord form, 1 1/2 l.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp. Pudra över florsocker vid servering.

Scroll to Top