Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 100 g smör
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
- 1 dl potatismjöl
- 1.5 dl majsmjöl
- 0.5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
- 1 st apelsin rivet skal
Garnera med:
3 dl florsocker
apelsinsaft ca 2 msk pressad
apelsin
physalis
Ugn: 200°
12 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Rör ner smör och apelsinsaft i äggsmeten.
2
Blanda potatismjöl, majsmjöl, mandelmjöl, bakpulver och fiberhusk, och vispa ner i smeten. Tillsätt apelsinskalet.
3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.
4
Garnering: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över kakan. Garnera med apelsin och physalis.