4 portioner
Du behöver
- 4 portioner kokt pasta
- 1 gul lök
- 600 g korv
- 1 msk smör
- 250 g körsbärstomater
- 150 g majskorn
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 5 dl mjölk
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk kalvfond
- salt peppar
- ½ dl färsk basilika
- 2 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform.
2
Skala och hacka löken. Skär korven i skivor som är ½ cm breda. Stek lök och korv i en stekpanna med smör. Blanda korv och lök med pastan i formen. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå tillsammans med majsen.
3
Vispa ut majsstärkelsen i lite av mjölken i en gryta. Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Smaka av med paprikapulver, fond, basilika, salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Gratinera i 10 minuter. Servera med sallad.