Fikonmuffins

Blötlägg gärna fikonen någon timme i ljummet vatten i rumstemperatur innan du ska baka.

Du behöver

  • 0.75 dl sötmandel
  • 75 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 100 g fikon torkade

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i ett ägg i taget.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mandel och apelsinskal. Hacka fikonen och rör ner i smeten.

3
Klicka smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.

Scroll to Top