Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl porter
- 0.5 tsk salt
- 2 dl rågmjöl grovt
- vetemjöl ca 4 dl
- 1.5 dl pumpakärnor
- vete- eller kruskakli
Ugn: 225°/50°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Värm portern till 37º. Rör ut jästen i portern. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl och pumpakärnor, och arbeta ihop till en smidig deg.
2
Strö kli på bakbordet. Dela degen i 16 bitar och rulla dem till runda bollar. Kavla ut varje boll så tunt som möjligt. Kavla bröden med en kruskakavel eller nagga med en brödnagg.
3
Grädda mitt i ugnen tills brödkakorna börjar mörkna i kanterna, 6–8 minuter.
4
Sänk värmen till 50º och varmluft. Lägg alla bröd på 2 plåtar och efterbaka med luckan på glänt, ca 1 timme. Låt kallna på galler.