Lammrilette på rostat vörtbröd

Du behöver 4 st vitlöksklyftor 1 st timjan knippe färsk 1 st lammbog med ben ca 1,2 kg, sågad i grova bitar salt nymald peppar...

Du behöver

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st timjan knippe färsk
  • 1 st lammbog med ben ca 1,2 kg, sågad i grova bitar
  • salt nymald peppar
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • grönpeppar kan uteslutas
  • 5 msk senap helst cidervinägersenap
  • 2 dl bladpersilja hackad

Ugn: 100°

Gör så här

1
Skala vitlöken. Bind samman timjanknippet med bindgarn. Krydda köttet med salt och peppar.

2
Lägg kött, vitlök, timjan och lagerblad i en ugnsfast gryta med lock. Häll på vin och vatten, vänd runt så att allt blandas. Sätt på locket och ställ in grytan mitt i ugnen och låt stå 11–12 timmar, eller över natten. Köttet ska bli smältande mört.

3
Ta ut grytan ur ugnen. Ta upp lagerblad och timjan. Plocka bort köttet från benen. Sila buljongen genom en sil. Spara vitlöksklyftor och buljong.

4
Lägg tillbaka kött och vitlök i grytan. Mosa/rör sönder köttet med en träslev. Späd med lite buljong i taget, det går åt ca 2 dl.

5
Blanda i finhackad grönpeppar, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en burk eller skål.

Scroll to Top