Du behöver
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st timjan knippe färsk
- 1 st lammbog med ben ca 1,2 kg, sågad i grova bitar
- salt nymald peppar
- 3 st lagerblad
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- grönpeppar kan uteslutas
- 5 msk senap helst cidervinägersenap
- 2 dl bladpersilja hackad
Ugn: 100°
Gör så här
1
Skala vitlöken. Bind samman timjanknippet med bindgarn. Krydda köttet med salt och peppar.
2
Lägg kött, vitlök, timjan och lagerblad i en ugnsfast gryta med lock. Häll på vin och vatten, vänd runt så att allt blandas. Sätt på locket och ställ in grytan mitt i ugnen och låt stå 11–12 timmar, eller över natten. Köttet ska bli smältande mört.
3
Ta ut grytan ur ugnen. Ta upp lagerblad och timjan. Plocka bort köttet från benen. Sila buljongen genom en sil. Spara vitlöksklyftor och buljong.
4
Lägg tillbaka kött och vitlök i grytan. Mosa/rör sönder köttet med en träslev. Späd med lite buljong i taget, det går åt ca 2 dl.
5
Blanda i finhackad grönpeppar, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en burk eller skål.