Rödlökschutney

Kanske den här kryddiga rödlökschutneyn kan bli ett nytt inslag på julbordet? Den passar både till lantpatén och riletten, men även skinka, korv, köttbullar och rökt fårfiol.

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 1 dl russin
  • 3 dl rödvin
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1.5 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk ingefära finhackad färsk
  • 6 st kryddnejlikor
  • 0.5 tsk korianderfrö stötta
  • salt

ca 5 dl

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt. Blanda lök, russin, vin, vinäger, socker, ingefära, kryddnejlikor, korianderfrön i en gryta, och koka på svag värme utan lock, 40–50 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.

2
Häll upp på burk och förvara i kylen. Låt gärna smakerna mogna ett par dagar.

Scroll to Top