Gratinerad bakpotatis

Du behöver 4 st bakpotatis stora Fyllning: potatis 25 g smör 0.5 dl mjölk 150 g champinjoner 0.5 st gul lök 1 msk smör 200...

Du behöver

  • 4 st bakpotatis stora

Fyllning:

potatis
25 g smör
0.5 dl mjölk
150 g champinjoner
0.5 st gul lök
1 msk smör
200 g skinka rökt
2 msk senap grovkornig
2 msk hackade örter persilja, timjan
salt peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tvätta potatisarna och pricka dem med en gaffel. Baka dem i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme.

2
Dela potatisarna på mitten och gröp ur dem. Lämna en kant runt om så de inte går sönder.

3
Fyllning: Mosa det urgröpta med smör och mjölk. Hacka svamp och lök och fräs i en stekpanna med smör. Hacka hälften av skinkan och blanda i lök- och svampfräset tillsammans med senap, örter och kryddor.

4
Blanda svampfyllningen med potatisen, och fyll skalen med röran. Gratinera tills de fått lite färg, ca 15 minuter. Servera med sallad och resten av skinkan.

Scroll to Top