Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 300 g köttfärs
- 2 msk ättiksgurka hackad
- 2 msk rödbeta hackad inlagd
- 1 st ägg
- 1 msk senap
- salt peppar
- 4 skiva formbröd gärna lite grövre
- smör till stekning
- 4 st ägg
- persilja
Senapskräm:
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
2 msk senap grov
1 tsk flytande honung
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Blanda lök, färs, ättiksgurka, rödbetor, ägg, senap, salt och peppar.
2
Stek brödskivorna på ena sidan i en stekpanna med smör. Fördela färsen på de stekta sidorna och stek bröden på medelvärme med färssidan ner. Vänd och stek brödsidan.
3
Stek äggen i en stekpanna med smör. Lägg äggen på färsen och strö över persilja.
4
Senapskräm: Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera till mackorna och garnera med persilja.