Parisare med senapskräm

Du behöver 0.5 st gul lök 300 g köttfärs 2 msk ättiksgurka hackad 2 msk rödbeta hackad inlagd 1 st ägg 1 msk senap salt...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 2 msk ättiksgurka hackad
  • 2 msk rödbeta hackad inlagd
  • 1 st ägg
  • 1 msk senap
  • salt peppar
  • 4 skiva formbröd gärna lite grövre
  • smör till stekning
  • 4 st ägg
  • persilja

Senapskräm:

1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
2 msk senap grov
1 tsk flytande honung

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Blanda lök, färs, ättiksgurka, rödbetor, ägg, senap, salt och peppar.

2
Stek brödskivorna på ena sidan i en stekpanna med smör. Fördela färsen på de stekta sidorna och stek bröden på medelvärme med färssidan ner. Vänd och stek brödsidan.

3
Stek äggen i en stekpanna med smör. Lägg äggen på färsen och strö över persilja.

4
Senapskräm: Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera till mackorna och garnera med persilja.

Scroll to Top