Mintkola

Du behöver 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl ljus sirap 100 g smör 4 msk kakao 15 st droppar pepparmintsolja 200 g mörk...

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 15 st droppar pepparmintsolja
  • 200 g mörk choklad
  • 8 st krossade polkagrisar

Gör så här

1
Blanda grädde, socker, sirap, smör och kakao i en kastrull. Koka upp och koka tills smeten är 125°, ca 1 timme beroende på kastrullens storlek. Smaksätt med pepparmintsolja.

2
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper, och häll i smeten. Låt stelna så mycket att den går att skära i rutor.

3
Smält chokladen i vattenbad. Doppa kolorna i choklad och ställ dem på bakplåtspapper. Strö på krossade polkagrisar. Låt stelna.

Scroll to Top