Dillrårakor med räktopping

Rårakorna går att förbereda. Värm de stekta rårakorna i ugnen på 200° i 5 minuter. Lägg på fyllning och servera.

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • salt peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st avokado
  • 10 cm gurka

Garnera med:

citron
dill

Gör så här

1
Skala och riv potatisen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda potatis och lök och krama ut så mycket vätska det går. Tillsätt salt, peppar och dill. Stek 8–12 rårakor på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med smör.

2
Blanda majonnäs och chilisås. Skala räkorna. Dela, kärna ur och skiva avokadoköttet. Skala och tärna gurkan. Lägg upp räkor, avokado och gurka på rårakorna. Toppa med chilimajonnäsen. Garnera med ­citron och dill.

Scroll to Top