Du behöver
- 25 g jäst
- 4 dl vatten 37-gradigt
- 1 msk fiberhusk
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 6 dl glutenfri mjölblandning Semper mix
Fyllning:
1 st rödlök
olivolja + 1 msk
8 st körsbärstomater
färsk timjan och rosmarin
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
Fyllning: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk olja. Låt svalna. Dela tomaterna.
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, fiberhusk och olja, och vispa till en slät smet. Låt det stå och svälla i 10 minuter.
Tillsätt salt och mjölmix och arbeta degen väl med maskin, 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 20 minuter.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen till en platta som är ca 30×20 cm. Gör små fördjupningar med tummen i degen.
Lägg i tomaterna i hålen och strö över den stekta löken och färska örter. Ringla över 1msk olja och strö över lite salt.
Grädda focaccian mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera gärna focaccian nygräddad i bitar.