Glutenfria frallor

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 37 2 msk fiberhusk 0.5 dl rapsolja 1 tsk salt 1 msk honung 440 g glutenfri mjölblandning...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 440 g glutenfri mjölblandning Lailas mjölmix

Pensling:

vatten
sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, fiberhusk och olja, och rör om tills jästen lösts upp och allt är väl blandat. Låt svälla, 10 minuter.

2
Tillsätt salt, honung och mjölmix, och arbeta degen väl med maskin, 5 minuter. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.

3
Ta upp degen på bakbord och dela den i 14 bitar. Rulla bitarna till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i sesamfrön. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta, 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Scroll to Top