Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 2 msk fiberhusk
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 440 g glutenfri mjölblandning Lailas mjölmix
Pensling:
vatten
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, fiberhusk och olja, och rör om tills jästen lösts upp och allt är väl blandat. Låt svälla, 10 minuter.
2
Tillsätt salt, honung och mjölmix, och arbeta degen väl med maskin, 5 minuter. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
3
Ta upp degen på bakbord och dela den i 14 bitar. Rulla bitarna till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i sesamfrön. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta, 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.