Hastbullar med hallonsylt

Bara röra ihop och klicka ut i formar och i ett huj har du söta bullar att bjuda till kaffet. Hastbullarna blir som ett mellanting mellan vetebullar och scones .

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 100 g smör kallt
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • hallonsylt ca 1 dl
  • 1 st ägg
  • mandelspån
  • pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mät upp mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt kallt smör och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en smulig massa.

2
Tillsätt ägg och mjölk, och arbeta snabbt ihop till en ganska lös deg.

3
Klicka ut degen med sked i bullformar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat finger och fördela sylten i hålen. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.

Scroll to Top