Kladdkakemuffins

Någonting mitt emellan kladdkaka och muffins. Enkla, snabbgjorda och inte minst syndigt goda.

4 stycken

Du behöver

  • 50 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl rörsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver

Servera med:

vaniljglass eller vispgrädde
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Grovhacka chokladen. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i chokladen. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.
2
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ner i smeten.
3
Häll smeten i muffinsformar av papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Serveras nygräddade. En kula vaniljglass eller vispgrädde och bär är gott till.
Scroll to Top