Du behöver
- 2 ½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 ½ tsk kanel
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör
Lingongrädde:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl lingonsylt
1 dl turkisk yoghurt
Garnera med:
frysta lingon
kolasås
Gör så här
1
Blanda mjöl, kanel och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i äggen. Smält smöret och
rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
2
Grädda plättar. Det går åt ca 1 msk smet per plätt.
3
Lingongrädde: Vispa grädde och vaniljsocker. Vänd ner lingonsylt och yoghurt.
4
Strö på lite frysta lingon på plättarna och ringla över kolasås. Servera med lingongrädde.