Kanelplättar med lingongrädde

Soppa och pannkaka är en fin mattradition som vi ska vårda. Men visst är det trevligt att variera sig och bjuda på plättar emellanåt. Härliga vintersmaker som kanel och lingon passar utmärkt till plättarna, liksom att ringla över lite söt kolasås.

Du behöver

  • 2 ½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk kanel
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Lingongrädde:

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl lingonsylt
1 dl turkisk yoghurt

Garnera med:

frysta lingon
kolasås

Gör så här

1
Blanda mjöl, kanel och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i äggen. Smält smöret och
rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
2
Grädda plättar. Det går åt ca 1 msk smet per plätt.
3
Lingongrädde: Vispa grädde och vaniljsocker. Vänd ner lingonsylt och yoghurt.
4
Strö på lite frysta lingon på plättarna och ringla över kolasås. Servera med lingongrädde.
Scroll to Top