Asiatisk pomelosallad med räkor

Du behöver 1 st pomelo 500 g räkor med skal 50 g rucolasallad Dressing: 1 st koriander kruka färsk 2 st salladslökar 2 cm färsk...

Du behöver

  • 1 st pomelo
  • 500 g räkor med skal
  • 50 g rucolasallad

Dressing:

1 st koriander kruka färsk
2 st salladslökar
2 cm färsk ingefära
1 st chilipeppar röd spansk
2 msk rörsocker
2 msk fisksås
1 st lime rivet skal och pressad saft

Garnera med:

0.5 dl jordnötter hackade
0.5 dl rostade kokosflingor
färsk koriander

Gör så här

1
Skala pomelon med en tunn vass kniv, så att den vita hinnan tas bort. Skär klyftorna hinnfria och skär dem i bitar. Skala räkorna. Lägg pomelo och räkor i skålen.

2
Dressing: Hacka 3/4 av bladen från koriandern. Skölj och skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner allt i skålen och tillsätt rörsocker, fisksås och limeskal och -saft. Smaka av. Låt stå i kylen fram till servering.

3
Skölj och slunga rucolasalladen. Fördela rucola och pomelosalladen i glasskålar. Garnera med jordnötter, rostade kokosflingor och koriander.

Scroll to Top