12 stycken
Du behöver
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- ½ dl mjölk
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 clementin, rivet skal
- farinsocker ca 4 msk
- ca 3 clementiner
Clementinsirap:
1 ½ dl clementinjuice, du kan köpa färdig juice eller pressa själv
1 ½ dl strösocker
Servera med:
clementinsirap
vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Smält smöret och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör sist ner clementinskal och -saft.
3
Smörj ett muffinsbleck väl. Strö i 1/2–1 tsk farinsocker i varje.
4
Skala clementinerna och skär dem 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i varje form. Fyll på med smet. Grädda mitt i ugnen tills de är klara, ca 15 minuter.
5
Clementinsirap: Koka upp clementinjuice och socker, och koka tills lagen börjar tjockna.
6
Lossa muffinsen och stjälp upp dem och servera med lite clementinsirap och vispad grädde.