Festpaj

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 st äggula 2 msk vatten 1 krm ättikssprit Fyllning: 400 g köttfärs 2 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 st äggula
2 msk vatten
1 krm ättikssprit

Fyllning:

400 g köttfärs
2 msk smör
1 st purjolök
100 g champinjoner
2 msk tomatpuré
salt peppar
1 tsk oregano torkad
1.5 dl vatten
1.5 dl crème fraîche
1 st tomat

Pensling:

ägg

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt äggula, vatten och ättikssprit, och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Låt purjolök och svamp fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar och oregano, och blanda om. Tillsätt vatten och crème fraiche, och koka ihop i 10 minuter. Häll färsen i en pajform, 24 cm i diameter. Tärna tomaten och strö över färsen.

3
Kavla ut pajdegen och sporra ut remsor. Lägg dem över formen och tryck till vid kanten. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 20 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top