6 portioner
Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
250 g champinjoner
½ dl chilisås
1 dl crème fraîche
1 msk kalvfond
salt, peppar
1 dl riven ost
Ugn: 200°, 225°
Gör så här
1
Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200° i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
2
Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. Servera med sallad.