Du behöver
- 2 dl dinkelkorn hela
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 600 g laxfilé jämntjock mittbit
- 2 st fänkål
- olivolja
- flingsalt
- nymald peppar
- 2 st päron fasta
- 1 l grönkålsblad repade
Dressing:
2 msk olivolja
1 st citron rivet skal
Ugn: 175°
Gör så här
1
Koka dinkelkornen i buljong enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt grynen ånga av.
2
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skär fänkålen i klyftor och lägg bredvid laxen. Ringla lite olja över laxen och fänkålen. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter.
3
Klyfta päronen och lägg dem på plåten efter halva tillagningstiden.
4
Dressing: Rör ihop 2 msk olivolja, citronskal och -saft, salt och peppar.
5
Blanda dinkel, grönkål och dressing. Vänd ner fänkål och päron. Bottna 4 tallrikar med salladen och lägg på bitar av laxen.