Dinkelsallad med ugnsbakad lax

Att baka en hel bit lax i ugnen är väldigt praktiskt. Fänkålens milda lakritssmak är väldigt god tillsammans med laxen och päronet ger en fruktig krispighet i den matiga dinkelsalladen.

Du behöver

  • 2 dl dinkelkorn hela
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 600 g laxfilé jämntjock mittbit
  • 2 st fänkål
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 st päron fasta
  • 1 l grönkålsblad repade

Dressing:

2 msk olivolja
1 st citron rivet skal

Ugn: 175°

Gör så här

1
Koka dinkelkornen i buljong enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt grynen ånga av.

2
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Skär fänkålen i klyftor och lägg bredvid laxen. Ringla lite olja över laxen och fänkålen. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter.

3
Klyfta päronen och lägg dem på plåten efter halva tillagningstiden.

4
Dressing: Rör ihop 2 msk olivolja, citronskal och -saft, salt och peppar.

5
Blanda dinkel, grönkål och dressing. Vänd ner fänkål och päron. Bottna 4 tallrikar med salladen och lägg på bitar av laxen.

Scroll to Top