Rödkålssallad med fikon och getosttoast

Nu är det säsong för alla härliga kålsorter. Den här matiga salladen med rödkål och fikon toppas med gratinerad toast och passar bra till lunch eller en lättare middag.

Du behöver

  • rödkål ca 500 g
  • 1 st rödlök
  • 2 dl fikon torkade strimlade
  • 2 msk nötolja
  • 2 msk crèma di balsamico
  • flingsalt nymald peppar
  • 4 st fikon färska
  • 0.75 dl hasselnötter grovhackade

Toast:

6 skiva skinka rökt
4 skiva danskt rågbröd
4 skiva getost ca 200 g
4 tsk flytande honung

Ugn: 250° grill

Gör så här

1
Finstrimla kålen med osthyvel. Skala och skiva löken. Blanda kål, lök, torkade fikon, olja och crèma di balsamico. Salta och peppra.

2
Toast: Fördela skinkan på brödskivorna och lägg på osten. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter. Ringla honung över den varma osten. Dela varje bröd på diagonalen. Lägg toasten på salladen tillsammans med klyftade färska fikon. Strö över nötter.

Scroll to Top