Du behöver
- rödkål ca 500 g
- 1 st rödlök
- 2 dl fikon torkade strimlade
- 2 msk nötolja
- 2 msk crèma di balsamico
- flingsalt nymald peppar
- 4 st fikon färska
- 0.75 dl hasselnötter grovhackade
Toast:
6 skiva skinka rökt
4 skiva danskt rågbröd
4 skiva getost ca 200 g
4 tsk flytande honung
Ugn: 250° grill
Gör så här
1
Finstrimla kålen med osthyvel. Skala och skiva löken. Blanda kål, lök, torkade fikon, olja och crèma di balsamico. Salta och peppra.
2
Toast: Fördela skinkan på brödskivorna och lägg på osten. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter. Ringla honung över den varma osten. Dela varje bröd på diagonalen. Lägg toasten på salladen tillsammans med klyftade färska fikon. Strö över nötter.