Fetaostbakad lax med romsås

Du behöver 600 g laxfilé 150 g fetaost 2 msk hackad dill 1 st squash 1 msk olivolja salt peppar Romsås: 0.5 dl majonnäs 1.5...

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 150 g fetaost
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st squash
  • 1 msk olivolja
  • salt peppar

Romsås:

0.5 dl majonnäs
1.5 dl crème fraîche
3 msk stenbitsrom
0.5 st rödlök
2 msk hackad dill
1 tsk pressad citronsaft

Servera med:

klyftpotatis

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnsform. Smula fetaosten över laxen och tryck ner den lätt i laxköttet. Strö över dill och krydda med salt och peppar.

2
Skär squashen i stavar och blanda den med olja, salt och peppar. Lägg squashen runt laxen och tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.

3
Romsås: Blanda majonnäs, crème fraiche, rom, hackad lök, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med klyftpotatis.

Scroll to Top