Du behöver
- 600 g laxfilé
- 150 g fetaost
- 2 msk hackad dill
- 1 st squash
- 1 msk olivolja
- salt peppar
Romsås:
0.5 dl majonnäs
1.5 dl crème fraîche
3 msk stenbitsrom
0.5 st rödlök
2 msk hackad dill
1 tsk pressad citronsaft
Servera med:
klyftpotatis
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnsform. Smula fetaosten över laxen och tryck ner den lätt i laxköttet. Strö över dill och krydda med salt och peppar.
2
Skär squashen i stavar och blanda den med olja, salt och peppar. Lägg squashen runt laxen och tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.
3
Romsås: Blanda majonnäs, crème fraiche, rom, hackad lök, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med klyftpotatis.