4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt, peppar
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk dijonsenap
- 100 g färsk babyspenat
- 10 körsbärstomater
- 1 dl riven parmesanost
Garnera med:
krasse
Servera med:
klyftpotatis
sockerärter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa filéerna. Salta och peppra runt om och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i stekpannan och fräs ett par minuter.
2
Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och spenat och koka upp såsen. Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över klyftade tomater och parmesanost och gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter .
3
Strö över krasse. Servera med klyftpotatis och kokta sockerärter.