Spenatkyckling i gräddig sås

Saftig kyckling i en krämig gräddsås med dijonsenap, spenat, körsbärstomater och parmesanost. Servera med klyftpotatis.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g färsk babyspenat
  • 10 körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesanost

Garnera med:

krasse

Servera med:

klyftpotatis
sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta och peppra runt om och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i stekpannan och fräs ett par minuter.
2
Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och spenat och koka upp såsen. Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över klyftade tomater och parmesanost och gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter .
3
Strö över krasse. Servera med klyftpotatis och kokta sockerärter.
Scroll to Top