Citrusmarmelad

Du behöver 3 st apelsiner 2 st clementin 1 st blodgrapefrukt 1 st citron 3 dl vatten 6 dl syltsocker 9 dl marmelad Gör så...

Du behöver

  • 3 st apelsiner
  • 2 st clementin
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 st citron
  • 3 dl vatten
  • 6 dl syltsocker

9 dl marmelad

Gör så här

1
Skrubba apelsinerna noga. Skala av det orange skalet med en potatisskalare och lägg i en stor gryta.

2
Skala alla citrusfrukter (även apelsinerna) med en kniv så att allt det vita också kommer bort. Skär fruktköttet i bitar och lägg i grytan. Tillsätt vatten och koka upp.

3
Mixa med en stavmixer och tillsätt syltsocker. Koka upp och låt småkoka utan lock, ca 15 minuter. Gör ett marmeladprov (se nedan/se bredvid). Skumma marmeladen och häll upp på rena burkar.

4
Marmeladprov!

5
Häll lite marmelad på en tallrik och dra med en sked genom marmeladen. Flyter den inte ihop är den klar.

Scroll to Top