Du behöver
- 3 st apelsiner
- 2 st clementin
- 1 st blodgrapefrukt
- 1 st citron
- 3 dl vatten
- 6 dl syltsocker
9 dl marmelad
Gör så här
1
Skrubba apelsinerna noga. Skala av det orange skalet med en potatisskalare och lägg i en stor gryta.
2
Skala alla citrusfrukter (även apelsinerna) med en kniv så att allt det vita också kommer bort. Skär fruktköttet i bitar och lägg i grytan. Tillsätt vatten och koka upp.
3
Mixa med en stavmixer och tillsätt syltsocker. Koka upp och låt småkoka utan lock, ca 15 minuter. Gör ett marmeladprov (se nedan/se bredvid). Skumma marmeladen och häll upp på rena burkar.
4
Marmeladprov!
5
Häll lite marmelad på en tallrik och dra med en sked genom marmeladen. Flyter den inte ihop är den klar.