Nattjästa frukostbullar med äpple och hasselnötter

Sätt guldkant på morgonen med nybakade frukostbullar. Extra saftiga blir de tack vare rivet äpple medan hackade hasselnötter sätter god smak.

15 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 äpple
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl special fullkorn
  • 7 ½ dl vetemjöl special

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp.
2
Skala och riv äpplet. Hacka nötterna grovt. Rör ner äpple, nötter, havregryn sirap, salt, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin, 8 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 15 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck bullarna med plastfolie och låt plåten stå i kylen över natten, 10–12 timmar.
4
Ta ut plåten ur kylen och låt bullarna jäsa i rumstemperatur, 30 minuter. Pensla med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Scroll to Top