Cole slaw

Du behöver vitkål ca 500 g morötter ca 250 g 1.5 dl kvarg eller gräddfil 0.5 dl majonnäs 1 tsk dijonsenap salt peppar Gör så...

Du behöver

  • vitkål ca 500 g
  • morötter ca 250 g
  • 1.5 dl kvarg eller gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt peppar

Gör så här

1
Strimla vitkålen tunt, gärna i matberedaren. Byt till grov rivskiva och riv morötterna.

2
Blanda kvarg, majonnäs och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Tillsätt vitkål och morötter. Blanda och stompa med en potatisstöt eller träslev, så att kålen slakar något. Låt stå i kylen fram till servering. Salladen håller övertäckt med plast i kylen, ca 3 dagar.

Scroll to Top