17 bullar
Du behöver
- 25 g jäst
- 2 ½ dl mjölk
- 75 g smör
- ½ dl strösocker
- 1 krm salt
- 6–7 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g snickers
50 g smör
Pensling:
ägg
Garnera med:
75 g mjölkchoklad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och mjöl, och arbeta degen väl. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.
2
Fyllning: Dela chokladen i bitar och mixa med rumsvarmt smör. Det gör inget om det är lite bitar i fyllningen.
3
Kavla ut degen till en platta, 50×30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i bitar och lägg dem i pappersformar.
4
Låt bullarna jäsa övertäckta, 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda, 8–10 minuter. Låt svalna.
5
Garnering: Smält chokladen och ringla över bullarna.
De här bullarna kom på en 8:e plats i vår tävling Bull-SM 2016!