Du behöver
- 500 g rabarber späd
- 25 g smör
- 1 dl strösocker
- aluminiumfolie för ugn
Dinkelfras:
25 g smör
1.5 dl havregryn
1.5 msk rörsocker
1 tsk kardemummakärnor nystötta
Servera med:
vaniljglass
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rabarbern: Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i 10 centimeter långa bitar. Smörj och klicka ut smöret i en ugnsfast form. Lägg i rabarbern och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.
2
Baka mitt i ugnen tills rabarbern smält, 20–25 minuter. Ta ut och blanda försiktigt en gång, så att sockret blandas med rabarbern.
3
Fraset: Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker och kardemumma. Låt fräsa ihop någon minut. Häll ut fraset på en tallrik. Lägg upp rabarbern, en klick glass och strö över fraset.