Smält rabarber med havrefras

Superenkel vår- eller sommardessert!

Du behöver

  • 500 g rabarber späd
  • 25 g smör
  • 1 dl strösocker
  • aluminiumfolie för ugn

Dinkelfras:

25 g smör
1.5 dl havregryn
1.5 msk rörsocker
1 tsk kardemummakärnor nystötta

Servera med:

vaniljglass

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rabarbern: Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i 10 centimeter långa bitar. Smörj och klicka ut smöret i en ugnsfast form. Lägg i rabarbern och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.

2
Baka mitt i ugnen tills rabarbern smält, 20–25 minuter. Ta ut och blanda försiktigt en gång, så att sockret blandas med rabarbern.

3
Fraset: Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker och kardemumma. Låt fräsa ihop någon minut. Häll ut fraset på en tallrik. Lägg upp rabarbern, en klick glass och strö över fraset.

Scroll to Top