Crêpes med köttfärsfyllning

Du behöver Pannkakor: 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk 3 st ägg 0.5 tsk salt smör till stekning Fyllning: 400 g köttfärs 1 msk smör...

Du behöver

Pannkakor:

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
0.5 tsk salt
smör till stekning

Fyllning:

400 g köttfärs
1 msk smör
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
salt peppar
1 msk tomatpuré
1 dl ajvar relish
1 tsk oregano
1 msk kalvfond
1 dl vispgrädde
1.5 dl riven ost
10 st plommontomater mini

Garnera med:

persilja oregano

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Stek pannkakor i smör i stekpanna eller crêpepanna.

2
Stek färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka lök och vitlök och låt steka med ett par minuter. Krydda med salt och peppar och rör i tomatpuré och fräs någon minut.

3
Tillsätt ajvar relish, oregano, fond och grädde och koka ihop i 10 minuter. Smaka av och låt svalna något.

4
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem tätt i en smord form. Strö över ost och lägg på delade tomater. Gratinera i 15 minuter tills osten fått fin färg. Garnera med persilja och oregano. Servera med sallad.

Scroll to Top