Fyllt bröd

Du behöver 2 bröd: 25 g jäst 6 dl vatten 37° 0.5 dl olivolja 2 msk honung 2 tsk salt 13 dl vetemjöl special Fyllning:...

Du behöver

2 bröd:

25 g jäst
6 dl vatten 37°
0.5 dl olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
13 dl vetemjöl special

Fyllning:

150 g mozzarella
80 g salami
1 dl soltorkade tomater i olja
3 dl ost riven
2 msk oregano färsk

Ugn: 250°/200°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Fyllning: Ta upp degen och dela i två bitar. Platta ut varje bit till en platta 35 cm lång. Lägg på mozzarella i bitar, salami, strimlade tomater, riven ost och oregano. 

3

Rulla ihop och lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Ställ in brödet i ugnen i 250° och sänk värmen direkt till 200°. Grädda i 30–35 minuter.

Scroll to Top