Du behöver
2 bröd:
25 g jäst
6 dl vatten 37°
0.5 dl olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
13 dl vetemjöl special
Fyllning:
150 g mozzarella
80 g salami
1 dl soltorkade tomater i olja
3 dl ost riven
2 msk oregano färsk
Ugn: 250°/200°
Gör så här
Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Ta upp degen och dela i två bitar. Platta ut varje bit till en platta 35 cm lång. Lägg på mozzarella i bitar, salami, strimlade tomater, riven ost och oregano.
Rulla ihop och lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Ställ in brödet i ugnen i 250° och sänk värmen direkt till 200°. Grädda i 30–35 minuter.