Äppelrutor

Du behöver 225 g smör 4 dl strösocker 6 st ägg 1,5 dl havregryn 4,5 dl vetemjöl 3 st röda äpplen 2 msk strösocker 1...

Du behöver

  • 225 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 1,5 dl havregryn
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 st röda äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kardemumma malen

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna något. Rör i socker och sedan ett ägg i taget. Blanda i havregryn och mjöl.

2

Häll ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i ett vackert mönster ovanpå smeten. Grädda strax under mitten i 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top